tax-clipart-2

Ce nu mai platim la Registrul Comertului?

Oficiul Național al Registrului Comerțului a anulat mai multe taxe și tarife începând de la 1 februarie, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea celor 102 taxe.

Astazi va aducem in discutie care sunt taxele eliminate la Registrul Comertului.

Multi dintre noi inca nu stiu ca da, de la 1 februarie nu se mai platesc.

Iata care sunt acestea:

  • Cerere de înregistrare în registrul comerţului – persoane juridice (autorizare constituire, înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) – 250 lei
  • Cerere de înregistrare în registrul comerţului – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale – PFA, II, IF (înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) – 90 lei
  • Cereri menţiuni simple – 45 lei
  • Cereri menţiuni complexe cu două sau mai multe operaţiuni – 220 lei

De asemenea, au fost eliminate Fondul de lichidare de 50% aplicat la taxele de înregistrare și Fondul privind Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, de 10% la taxele de înregistrare.

Printre taxele pentru operațiunile de înregistrare în registrul comerțului eliminate pentru persoanele juridice se numără autorizarea de constituire, de înmatriculare și de autorizare de  funcționare prin declarație pe propria răspundere.

Pentru PFA-uri și IMM-uri, dar și întreprinderile familiale, nu se vor mai percepe taxele de înmatriculare și de autorizare de funcționare prin declarație pe propria răspundere.

Ai nevoie de mai multe informatii?

Te asteptam sa ne contactezi la:http://dizolvaresocietate.ro/contact/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *