architecture-1048092_1920

Cum sa iti inchizi corect afacerea?

Subiectul inchiderii unei afaceri nu este tocmai subiectul cel mai preferat de catre antreprenori.

Cu toate acestea, aspectul este foarte important de discutat, daca doriti ca intregul proces sa fie corect din toate punctele de vedere.
Indiferent de motive, uneori companiile trebuie sa ia decizia de a pune punct. Ar putea fi o lipsă de finanțare, decizii de afaceri nepotrivite, o criză economică – sau o combinație a tuturor acestora, ca si motive principala care duc spre stoparea unui business.

Iata ce anume sa nu uitati:

  1. Trimiteți-vă declarația fiscală finală

La închiderea unei afaceri, trebuie să depuneți o declarație fiscală anuală pentru ultimul an de afacere- chiar dacă ați fost în afaceri doar o parte din acel an.

  1. Trimiteți-vă declarația finală de impozitare a muncii

În ceea ce privește aspectele legate de impozitare, puteți include și o declarație finală privind impozitul pe profit dacă aveți (sau ați avut) angajați.

3. Să se ocupe o persoana dedicata de documentele de dizolvare a societatii 

Pentru ca procesul este unul amplu, recomandat ar fi sa apelati la o firma specializata in asemea servicii. O persoana dedicata va prelua dosarul dumneavoastra si astfel, veti avea garantia ca lucrurile sevor desfasura corec si conform legilor.

 4. Faceți inventarul a ceea ce aveți  

Faceti inventarul produselor dumneavoastra si vindeți toate activele pe care afacerea ar putea să le fi rămas. Asigurați-vă că raportați toate activele companiei folosind formularul specific. S-ar putea să vă recuperați unele dintre pierderile comerciale prin vânzarea inventarului și a echipamentului.

5. Anulați licențele, permisele și polițele de asigurare 

Dacă aveți licențe pentru oraș, județ, stat pentru compania dvs., contactați autoritățile emitente pentru a le anula.

De asemenea, contactați brokerul dvs. de asigurare pentru a anula răspunderea profesională și asigurarea de compensare a salariatilor.

Aceasta este o sinteza a lucrurilor pe care trebuie sa le aveti in vedere.

 

Daca aveti nevoie se sfaturi/sugestii si indrumari in procesul de dizolvare al business-ului vostru, nu ezitati sa ne contactati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *