learn-528391_1920

Cum se radiaza un PFA?

PFA-ul pe care il detii nu iti mai aduce niciun beneficiu? Atunci solutia de radiere este cea mai potrivita!

Daca ai luat decizia aceasta, primul pas este sa te gandesti bine cine se va ocupa de intreaga procedura. Nimic nu este simplu dar nici imposibil. In functie de timpul pe care il ai la dispozitie si de rabdarea cu care ai fost inzestrat, o poti radia tu sau poti apela la serviciile specialistilor.

Experienta in acest sector a persoanelor autorizate iti garanteaza ca procedura se va realiza intr-un mod corect, legal si fara batai de cap pentru beneficiar.

Iata ce documente ar trebui sa ai la indemana, in prima faza:

  1. Cererea de înregistrare . Completarea corecta a cererii este extrem importantă, datele sa fie completate cu exactitate in campurilor respective, pentru a nu vi se respinge dosarul.
  2. Documentul care atesta motivul radierii, daca este cazul;
  3. Certificatul de inregistrare si certificatul constatator de autorizare (original)

De retinut:

  • solutionarea cererii revine in competenta directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe langa tribunal care poate dispune prin rezolutie motivata administrarea şi a altor acte doveditoare.
  • formularele se distribuie la sediul ORC.
  • documentele se depun la ORC in raza caruia persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala sau familială  are stabilit sediul profesional, la ghiseu sau prin corespondenţa.
  • va fi necesar incă un drum la Registrul Comertului pentru ridicarea rezolutiei de radiere, in momentul in care procedura este finalizata.
  • dupa inregistrarea dosarului conform primul pas, stadiul dosarului va trebui verificat tot de tine, pe portalul Registrului Comertului, deoarece nu vei fi notificat cu privire la stadiul dosarului.

Ce mai trebuie sa stii?

In cazul in care PFA-ul desfasoara activitati autorizate de registrul comertului, incetarea activitatii se mentioneaza in registrul comertului in termen de 15 zile,  dupa completarea unei declaratieii pe propria raspundere a titularului PFA-ului.

In situatia in care se desfasoara activitati din profesii libere, reglementate in baza legilor speciale, trebuie sa obtineti documente justificative privind incetarea activitatii de la corpul/ordinul profesional din care faceti parte.

Daca ai nevoie de ajutor, da-ne de veste pe:

danandrei@dizolvaresocietate.ro sau mai rapid la numerele de telefon: 0722 436 149 / 0766 299 279

Vrei sa stii si care sunt costurile unui astfel de serviciu? Click aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *