Radiere firma

Este timpul sa-ti inchizi business-ul? De unde stii?

Cineva mi-a spus odată că un antreprenor de succes detine abilitatea de a ști când este timpul să spuna STOP și să mearga mai departe.

Este adevărat că o afacere eșuată nu definește un antreprenor. Sfârșitul acestei aventuri adesea indică începutul unui lucru nou … începutul următoarei călătorii interesante in lumea business-ului.

Sunteti deacord pana aici?

Inainte de a lua decizia de a inchide propria firma, este esențial să identificăm semnele care ne arata ca este timpul să închidem ușile unui proiect deloc fezabil.
Trebuie să treceți prin pașii potriviți pentru a vă asigura că afacerea dvs. este închisă legal și că sunteți pregătit pentru ceea ce urmează.Deși este o decizie grea, iată câteva întrebări frecvente care vă ajută să aflați dacă este timpul potrivit pentru a vă închide afacerea: 1.Există încă o piață pentru produsele sau serviciile dvs.?  Uneori condițiile de piață sau ipotezele pe care le-ați avut când ati inceput afacerea nu mai sunt de actualitate. Ar trebui să evaluați în mod obiectiv tendințele actuale ale pieței pentru a vedea dacă există încă un loc pentru afacerea dvs. 2. Afacerea este încă motivanta?Antreprenorii ar trebui să fie fericiți și să se împlinească cu ceea ce fac. În cazul în care afacerea dvs. se simte ca o corvoadă în majoritatea zilelor, atunci luați în considerare continuarea procesului de inchidere. 3. Nu ați reușit să faceți un profit după cinci ani? În timp ce termenele reale de rentabilitate vor varia în mod diferit între diferite modele de afaceri și industrii, obiectivul fundamental al oricărei afaceri este de a realiza un profit. Aceasta este ratiuna de baza a oricarui business. Acesta este motivul fundamental pentru care exista.Ințelept ar fi să stabiliți un interval de timp atunci când credeți că afacerea dvs. ar trebui să fie profitabilă și dacă nu ajungeți sa atingeti targetul, atunci este momentul potrivit pentru a pune STOP afacerii.

Daca hotararea de inchidere a firmei a fost luata, ia in considerare ce implica intregul proces. Iata mai intai cum ar trebui sa iti pui in ordine actele obligatorii pentru Registrul Comertului:

  1. Bilant de lichidare al firmei
  2. Certificat de atestare fiscala
  3. Raport de stingere a activului si pasivului
  4. Actele societatii in original (certificatul de inmatriculare si certificatele constatatoare in original)
  5. Hotarare de repartizare a activelor si de aprobare a bilantului de lichidare

Ai nevoie de un sfat inainte de intreaga procedura de inchidere/radiere a firmei? Procesul este unul complex si nu ne-ar ajunge spatiul sa povestim pe indelete toti pasii si de aceea te invitam sa ne cunoastem si sa discutam pas cu pas ce implica aceasta schimbare.

Nu uita ca este extrem de important sa parcurgeti pașii potriviți pentru a vă asigura că afacerea dvs. este închisă legal și că sunteți pregătit pentru ceea ce urmează.

Echipa noastra va sta la dispozitie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *